Fenntarthatóság

A Nepi Rockcastle-nél kiemelten fontos számunkra a környezetvédelem, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy központjaink minél fenntarthatóbban működjenek. Ennek érdekében számos környezetvédelmi kezdeményezést indítunk.

Minden nap elkötelezetten dolgozunk a helyi közösségek fejlesztésén és támogatásán, amely két fő pilléren alapszik: fenntartható épületek és közösségi szerepvállalás.

Biodiverzitás és zöldövezet

Fontos számunkra a biológiai sokféleség megőrzése. Ökológusokkal együttműködve úgy alakítjuk ki és kezeljük a körülöttünk lévő zöldterületeket, hogy azok barátságos élőhelyet biztosítsanak az ott élő növények és állatok számára.

  • Dísznövények (vad- és erdei virágok) ültetése 2023-ban

  • 2018-2024. között gyepjavítás és új fák ültetése

  • 2023-ban 4 rovarhotel telepítése

  • 2024. áprilisában erdei virágmező vetése a rovarhotelek köré

Közösségi szerepvállalás

Bevásárlóközpontunkban kiemelten fontos, hogy biztonságos, egészséges és védett környezetet biztosítsunk dolgozóink és látogatóink számára.

Az Arena Mall hosszú évek óta találkozóhely és közösségi események helyszíne, ahol a mindennapi ügyeket is könnyedén el lehet intézni. Számos kampányt és projektet szervezünk a lakosok és helyi szervezetek támogatása érdekében.

Fenntartható közlekedés

Az Arena Mall könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. A Keleti pályaudvartól mindössze néhány perc sétával elérhető a bevásárlóközpont. Emellett a környékén két buszmegálló is található, és a 80-as trolibusszal közvetlenül a bejáratnál is leszállhatunk. Ezen felül elektromos rollerrel is érkezhetünk.

Vásárlóink számára két kerékpártárolót biztosítunk.

A mélygarázsban 18 darab elektromos töltőállomás áll a vásárlók rendelkezésre.

Fenntartható vásárlás

Vásárlóinkat felelősségteljes magatartásra ösztönözzük.

Üzleteink fenntarthatósági törekvései itt olvashatóak!

NEPI Rockcastle kommunikációs csatorna

A NEPI Rockcastle-nél kiemelten fontos számunkra az átlátható kommunikáció az érdekelt felekkel, ezért mostantól külön kommunikációs csatornán keresztül lehet intézni környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) kérdésekkel kapcsolatos megkereséseket, problémákat, panaszokat vagy innovatív ötleteket. A beérkező meglátások és visszajelzések rendkívül értékesek számunkra, mivel folyamatosan törekszünk a fenntarthatósági erőfeszítéseink fokozására és a legmagasabb etikai normák betartására.

Kérjük, írjon nekünk a sustainability@nepirockcastle.com e-mail címre. Együtt dolgozunk a fenntarthatóság, az átláthatóság és a pozitív hatás kultúrájának ápolásán a NEPI Rockcastle-nél és a szélesebb közösségünkben is.